jalan. kävellen ehtii enemmän.

jalan

athenaeum
Arto Sipinen 1976

Athenaeumiin eli A-rakennukseen muutti aivan vuoden 2010 lopussa Tourulasta viestintätieteiden laitoksen väkeä - täällä kun oli vielä vanhastaan jäljellä studio alakerrassa. Lisäksi talossa ovat humanistisen tiedekunnan kanslia ja hungarologian oppiaine. Sen sijaan taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitokseen kuuluva kirjallisuus on muuttanut käytännössä Juomatehtaalle, mutta kirjallisuuden laitoskirjasto suljettiin ja sen kokoelmat ovat nyt käytössä pääkirjastossa.

Raidalliset tekstiilit koristavat Arto Sipisen suunnittelemia rakennuksia edelleen, kuten vuosikymmeniä sitten. A-rakennuksen punavalkoraitaisten ikkunaverhojen kaverina ovat esimerkiksi puna-siniraidalliset istuinpäälliset 1. kerroksen luentosalissa.

Ennen A-rakennuksen rakennustöiden aloittamista paikalla oli pieni puurakennus sekä vanhaa puustoa. Paksujen puiden kaataminen herätti kaupungilla kovasti keskustelua syksyllä 1974.
Stacks Image 526
kirjat kiertoon
Jos kuljet ala-aulan läpi kohti Puutarhurin taloa, löydät ennen ulko-ovea oikealta puolelta kirjanvaihtohyllyn - tyylikäs teko kirjallisuuden opiskelijoilta. Kirjanvaihdot kirjataan ylös hyllyssä olevaan vihkoon.
Stacks Image 533
kävelyllä
A-rakennuksen jälkeen suoraan alapuolella on hallintorakennus, mutta kulman takana vasemmalla pilkottaa jo vanhaa rakennuskantaa edustava Oppio omenapuineen.
puutarha
Athenaeumin itäisellä puolella, Seminariumin suuntaan nousevien kiviportaiden vieressä on kivikehä, arvatenkin jäänteenä vanhasta huvi- tai lehtimajasta.
Stacks Image 542