jalan. kävellen ehtii enemmän.

jalan

educa
Constantin Kiseleff 1881

Tämä vanhan seminaarin rakennus jatkaa edelleen kasvatusopillista työtä, sillä Educassa sijaitsee kasvatustieteen laitos. Laitoksen oppiaineita ovat kasvatustiede ja aikuiskasvatustiede.

Entä jos Seminaarinmäen kampuksella olisi edelleen opiskelija-asuntoloita, kuten aikoinaan oli tässä rakennuksessa naisopiskelijoilla? Aivan kuten esimerkiksi Britannian perinteikkäillä yliopistoilla Oxfordissa ja Cambridgessä edelleen...

Educassa eli D-rakennuksessa (alun perin Didactica) on ollut aikanaan myös seminaarin johtajattaren asunto, tyttöjen osastokoulu sekä myöhemmin kirjasto.

Seminaarin kampuksella oli "sisäoppilaina" 45 miestä ja 45 naista. Asuminen siellä oli edullista, mutta asukkaiden velvollisuuksiin kuului mm. halkojen kantamista, siivousta ja lämmitystä. Ennen sähkövaloaikaa lamppujärjestäjät huolehtivat öljylampuista.
Stacks Image 424
Educan ja kirjaston välissä, ikään kuin piilossa, pitää puille seuraa Harri Markkulan Tulitanssi -veistos (1993), jonka taiteilija lahjoitti yliopistolle.
Stacks Image 431
kävelyllä
Educan eteen on tultu puiston kautta, kirjaston ikkunoiden editse. Jatkaaksesi eteenpäin käänny rakennuksen päästä vasemmalle, missä Educaa vastapäätä on modernimpi tiilirakennus Musica.
puutarha
Educan ja kirjaston välissä kulkevan polun varrella kasvaa mm. vuorijalavia.
Stacks Image 440
tunnustus
Opiskeluaikana tuntui, että olen yksi niistä harvoista, jotka eivät suorittaneet kasvatustieteiden approbaturia. En ole vieläkään käynyt Educa-rakennuksen sisällä!