jalan. kävellen ehtii enemmän.

jalan

hallintorakennus
Arto Sipinen 1974

Yliopiston hallintorakennus (T eli Tabularium antiikin valtionarkiston mukaan) pitää sisällään mm. opiskelija- ja henkilöstöpalvelut, viestinnän, kirjaamon ja arkiston sekä Jyväskylän yliopistopainon Copyshopin.

Satunnaiselle kulkijalle virastorakennusta kiinnostavampi onkin rakennuksen edusta, puistoaukio, jota hallitsevat nurmikolla kasvavat puut.

Nurmikolla istuskelee harvemmin ketään, eikä penkkejä juuri ole. Aukiolla huomio kiinnittyy lähinnä Yliopistoportti-veistokseen. Hmm, tänne mahtuisi siis vaikkapa kulttuurivaikuttaja Wolmar Schildtin (1810-1893) muistomerkki, josta on tehty Jyväskylässä hanke-ehdotus huhtikuussa 2010.
Stacks Image 393
penkkejä kampuksella
eli Bench for campus-näyttelyssä syksyllä 2007 hallintorakennuksen edessä oli poikkeuksellisesti esillä Taideteollisen korkeakoulun puustudion opiskelijoiden kampukselle suunnittelemia penkkejä. Prototyypit oli suunniteltu kampukselle ja koeistujat saivat äänestää suosikkejaan tekstiviestillä. Mikä penkki voitti? Entä missä penkit ovat nyt?
Stacks Image 400
kävelyllä
Hallintorakennus on kirjaston sivusisäänkäyntiä vastapäätä. Matka jatkuu hallintorakennuksen oikealta puolelta ylös kirjaston viereisiä portaita, mistä käännytään oikealle, Educa-rakennuksen ja kirjaston väliseen puistoon.
Stacks Image 406
puutarha
Hallintorakennuksen edessä on esimerkiksi muutama siperianpihta, lehtikuusi ja sembramänty 1800-luvun aikaisesta Seminaarinpuistosta.

Kuten muuallakin Seminaarinmäen alueella, on myös täällä puihin kiinnitetty kasvitieteellisen puutarhan nimikylttejä, joista näkyy sekä kasvin latinan- että suomenkielinen nimi.