jalan. kävellen ehtii enemmän.

jalan

historica
Constantin Kiseleff 1879-91

H-rakennuksessa sijaitsee historian ja etnologian laitos. Ylimmästä kerroksesta löytyy myös Eero ja Erkki Fredriksonin säätiön arvokas karttakokoelma, joka koostuu Suomen ja Pohjoismaiden kartoista aina 1400-luvulta lähtien.

Seminaarin naisopiskelijoiden opinnoista osa suoritettiin Historica-rakennuksessa, missä toimi myös tyttöharjoituskoulu (mallikoulu). Naisosaston juhlasalia, "rukoussalia", käytettiin myös voimistelusalina.

Sisällissodan aikana seminaarin rakennuksista suurin osa toimi sotasairaalana, myös Historica-rakennus. Vuonna 1918 seminaarin miesopiskelijoista suurin osa lähti mukaan suojeluskuntatoimintaan ja vain kaksi punaisten puolelle.
Stacks Image 492
tosine
on historian opiskelijoiden ainejärjestön nimi. Tämän uudissanan, kuten myös sanat tiede ja taide, keksi piirilääkäri Wolmar Schildt, joka esitti ensimmäisenä ajatuksen Jyväskylän yliopistosta. Mitä tosine tarkoittaa? Tietenkin historiaa.
Stacks Image 499
kävelyllä
Aivan Historican vastapäätä löytyy 1970-luvun arkkitehtuuria edustava Athenaeum.
puutarha
Historican ulkoseiniä komistavat Athenaeumin puoleisella seinustalla villiviinit, jotka ovat upeimmillaan punahehkuisina syksyllä.
Stacks Image 508
historiallisia
karttoja pääsee nyt tutkimaan myös verkossa yliopiston Heikki Rantatupa historialliset kartat -portaalissa, jossa on karttoja 1600-luvulta saakka ja muuta karttatutkimukseen liittyvää aineistoa.