jalan. kävellen ehtii enemmän.

jalan

musica
Arto Sipinen 1976

Musica eli M-rakennus on musiikkitieteen laitoksen koti, jossa opiskellaan musiikkitiedettä, musiikkikasvatusta ja musiikkiterapiaa ja tehdään alan tutkimusta. Talon kirjastossa on kirjojen lisäksi myös nuotteja ja äänitteitä. Lisäksi Musicalla voi poiketa kupposella tai lounaalla alakerran kahvilassa.

Rakennuksesta kantautuu iltaisinkin opiskelijoiden soittoa ja laulua.

Musica-rakennuksen paikalla sekä sen naapurissa Educan tuntumassa olivat seminaarin aikaan puurakennukset: naisten kotitalousrakennus, sauna ja ruokala. Naisten ruokalan vierestä Vaasankadulle kuljettiin Puuroportista.
Stacks Image 458
Musican vieressä nurmikolla lepää Metamorfoosi (pronssi), Raimo Heino 1978.
musiikki
soi hienosti iltakonserteissa, luennot tulivat (välillä kehnosti) muistiinmerkityiksi, kun joskus teekupillinen hyvässä seurassa kutsui enemmän. Musican suuren luentosalin pehmustetut penkit tulivat tutuiksi myös tenteissä, mutta ennen kaikkea tätä siellä tuli selvitettyä myös yksi pääsykoe!
Musica
kävelyllä
Kun katsot Musicalta päin etuoikealle, näet aivan muutaman askeleen päässä vanhan punatiilisen Historica-rakennuksen. Kulje sen editse kohti oikealla puolellasi näkyvää uudempaa Athenaeum-rakennusta.
puutarha
Aivan Musican kulmalta, rusotuomipihlajan vierestä, kohoavat kiviportaat ylös harjanteelle, jolla oli vuoden 2010 syksyyn saakka Valentin Raevskyn teos Pergola (1995). Puinen teos on sittemmin purettu tai siirretty toisaalle - minne, ken tietää?
Stacks Image 477