jalan. kävellen ehtii enemmän.

jalan

puutarhurin talo
1880

Kampuksella on ollut kymmenkunta puurakennusta, joista jäljellä on Puutarhurin talon lisäksi enää Ryhtilä. Puutalo joutui tulipalon kouriin 6.8.2003 sen jälkeen, kun Eero ja Erkki Fredriksonin säätiön taidekokoelma oli jo ehtinyt muuttaa rakennukseen. Palomiehet onnistuivat pelastamaan taideteokset liekeiltä, mutta osa muusta irtaimistosta vahingoittui palossa. Savupiipussa näkyy edelleen mustumia muistona tulipalosta.

Keskisuomalaista taidetta - öljyväritöitä, grafiikkaa ja akvarelleja - esittelevään kokoelmaan pääsee tutustumaan lähinnä talossa pidettyjen tilaisuuksien yhteydessä. Talo on nykyään kokouskäytössä.

Keltaisen puutalon edustalla kukkivat keväästä syksyyn perennat.
Stacks Image 593
oravan
eväs löytyi kerran oksanhangasta puutarhurin talon viereisestä lehtimajasta: tatin lakki oli ripustettu oksalle kuivumaan!
Stacks Image 600
kävelyllä
Puutarhurin talon sisäänkäynnin edustalla on pieni lehtimaja, puiden katveessa oleva liuskekivin päällystetty aukio penkkeineen. Jatka tietä pitkin ylös Seminarium-rakennuksen viereen, kohti Pajaa.
puutarha
Kanadantuijien ja vaahteroiden vartioiman lehtimajan penkiltä voi pesimäaikaan nähdä myös, onko linnunpöntöissä asukkaita.
Stacks Image 609