jalan. kävellen ehtii enemmän.

jalan

seminarium
Constantin Kiseleff 1881-1883

Seminarium toimi valmistuttuaan Kansakoulunopettajaseminaarin päärakennuksena, jossa oli miesseminaarilaisten luokkahuoneita, käsityönopetustila, kaksi asuinhuonetta sekä juhlasali.

S-rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitseva juhlasali on tullut opiskelijoille tutuksi useimmiten luentosalina S212, mutta siellä pidetään myös esimerkiksi väitöstilaisuuksia. Rakennukseen avataan restauroinnin valmistuttua 2011 yliopiston museon perusnäyttely.
restaurointi
Kokonaan suojellun punatiilirakennuksen sisätilat kuvastavat restauroinnin valmistuttua eri aikakausia. Ylin eli 3. kerros on kunnostettu 1960-luvun moderniin asuun, 2. kerroksessa tiloja on palautettu uusrenesanssiasuun ja 1. kerroksessa pintoihin on maalattu uudelleen niin marmorointeja kuin koristemaalauksiakin.
Stacks Image 686
Seminarium-rakennuksen elokuussa 2007 aloitettu restaurointiprojekti valmistui huhtikuussa 2010 - nyt pääsee ihastelemaan työn tuloksia!
Stacks Image 693
kävelyllä
Aivan Seminariumin sisäänkäyntiä vastapäätä on Fennicum.
puutarha
Seminariumin alapuolisessa rinteessä on myös kovia kokenut muistopuu, korkeakoulun jalava, joka on välillä erheellisesti trimmattu jokseenkin maan tasalle.
Stacks Image 702
seminaarinmäen mieslaulajat
ovat joskus saaneet hien virtaamaan täpötäydessä juhlasalissa, kun Yläkaupungin Yön yleisö on vielä aamukahdelta innoissaan kannustanut riemukkaita kultakurkkuja. Vaati hieman sitkeyttä onnistua pääsemään sisälle...