jalan

jurvo - syvälahti

Jurvon kohdalla Sumiaistentien varressa on parkkipaikalla myös yksi polun opastauluista ja punainen postilaatikko, josta voi lainata kartan retkelle.
Stacks Image 1104
Laulavan mörön polku jatkuu tästä kohti Syvälahtea. Muutaman sadan metrin päästä oikealle kääntyy yhdyspolku Vihijärvelle. Seuraava etappi on vajaan kilometrin päässä Sumiaistentieltä sijaitseva kota.

Siisti kota on oiva paikka eväs- ja turinatauolle. Kodalta polku jatkuu leppoisassa kangasmaastossa Kangaslammen tuntumaan, missä sijaitsee Äänekosken kaupungin omistama leirikeskus.
Stacks Image 1110
Polun varrelle jää myös hakkuuaukeaa, joka on pikku hiljaa metsittymässä uudelleen.
Täällä on kyllä mitä parhaimmat marjamaat - puolukkaa ja mustikkaa riittää vaikka kuinka!

Stacks Image 1091

Suppa-alueen jälkeen hiekkakankaalla tulee vastaan ennen suosittu nuorison kohtaamispaikka Hörrikkä, jonka hauska tarina kerrotaan opastetaulussa.
Stacks Image 1085
Luontopolun opastaulut jatkuvat: nyt esitellään maastossa runsaana esiintyvä puolukka.
Stacks Image 1116
Melko tasaisen kankaan jälkeen edessä on viimein nousu näköalapaikalle, Kaakkovuorelle. Yli 170 m korkeudella olevan Kaakkovuorella on 17 metrin korkuinen puinen näkötorni.

Tornin juurella on myös nuotiopaikka penkkeineen.
Stacks Image 1097
Kaakkovuoren näkötornista näkeekin todella kauas. Kiikarista olisi täällä iloa... Metsien ja peltojen takana siintää Keitele. Aiemmin täältä on nähnyt parhaimmillaan peräti kuuden kunnan alueelle, mutta kuntaliitosten seurauksena näköalat lienevät nyt pääasiassa eri puolille Äänekoskea.
Stacks Image 1122
Kaakkovuorelta polku laskeutuu jyrkähkönä alas Kaakkolampea kohti. Ennen Syvälahden koulua metsäpolun varressa esitellään vanhoja ansatyyppejä esimerkein.

Loppumatkasta pellon reunaa seuraileva polku yhtyy kohta tiehen, joka vie Syvälahden entiselle koululle. Koulu on nyt yksityisomistuksessa.